Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Όλα τα ακίνητα πλέον οιονεί «δημεύονται».


Το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξαπολύει νέα επίθεση κατά της κοινωνίας. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά σκέφτεται να επιβάλει από το 2013 έναν νέο ενιαίο φόρο σε όλα τα ακίνητα των Ελλήνων υπηκόων, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει όλους τους υπόλοιπους φόρους και χαράτσια και θα περιέχει και νέους, όπως ο φόρος ιδιοκατοίκησης. Αναρωτιόμαστε:...Εκείνο το χαράτσι της ΔΕΗ πότε θα καταργηθεί εντελώς, όπως είχε...υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς; Άλλη μια πολιτική εξαπάτηση.
Ο φόρος λοιπόν αυτός, ο οποίος θα είναι πολύ πιο αυξημένος από το άθροισμα όλων των ισχυόντων, θα επιβληθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, κτισμένα ή άκτιστα, αστικά ή αγροτικά, εντός ή εκτός σχεδίου, μεγάλα ή μικρά. Μοναδική εξαίρεση, σύμφωνα με πληροφορίες και ένα ουσιαστικά κοινωνικά διασπαστικό «τυράκι», για να μην υπάρξουν αγροτικές εξεγέρσεις, θα είναι μόνο τα αγροκτήματα που καλλιεργούνται από κατ’ επάγγελμα αγρότες.
Εννοείται πως όποιος αδυνατεί να πληρώσει τον ενιαίο αυτόν φόρο, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι ένα μεγάλο και μόνιμο ενοίκιο προς το αδηφάγο κράτος, θα χάνει το ακίνητό του, μέσω αναγκαστικής εκτέλεσης. Έχουμε δηλαδή μια οιονεί «δήμευση» κάθε ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας.
Η σειρά της κινητής περιουσίας, θα έρθει προφανώς με άλλο πακέτο μέτρων.