Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- Ρυθμίζονται στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.




Σε συμφωνία-πλαίσιο για τις ρυθμίσεις στα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων σκοπεύουν να καταλήξουν μέχρι τέλος του μήνα κυβέρνηση και τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να πυκνώσουν τις συναντήσεις τους για το θέμα των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων και για αυτόν το λόγο ορίστηκαν ως εκπρόσωποι ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γ.Στεργίου και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΤ Χ.Γκόρτσος.
Οπως ανέφερε ανώτατη πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν και μετά από συνεννόηση με την τρόικα, ενώ τα θέματα που θα εξεταστούν θα είναι η βελτίωση του νόμου Κατσέλη, αλλά και το ενδεχόμενο οριζόντιας ρύθμισης στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων, χωρίς όμως τη διαγραφή χρεών, αλλά και με πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο τελικά οι τράπεζες να προχωρήσουν εθελοντικά σε ρυθμίσεις δανείων, χωρίς δηλαδή να γίνει νομοθετική παρέμβαση.
Εξάλλου, οι δύο πλευρές συζήτησαν και τον ρόλο που μπορούν να έχουν οι τράπεζες στον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΠΕΑΝ και το ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο πρότεινε να αναλάβουν οι τράπεζες την έγκριση των προγραμμάτων του αναπτυξιακού νόμου με στόχο τη διαφάνεια και την ταχύτερη υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.
www.imerisia.gr