Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΤΑΙΠΕΔ: Ελάχιστα ακίνητα του δημοσίου είναι αξιοποιήσιμα-1 στα 3 είναι καταπατημένο.


Μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και εφαλτήριο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων θα αποτελέσει η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου όπως προβλέπουν έμπειρα τραπεζικά στελέχη της ελληνικής αγοράς real estate.
«Η αξιοποίηση του Ελληνικού μπορεί να μειώσει κατά 12% την ανεργία και να φέρει αύξηση 6,1 δισ. ευρώ του ΑΕΠ την περίοδο από το 2015 έως το 2023», εκτίμησε ο κ. Γιώργος Παπαϊωάννου, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate μιλώντας σε συνέδριο για την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις της «Ελληνικό ΑΕ» όταν η επένδυση του Ελληνικού τεθεί σε λειτουργία, θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας εντός της έκτασης κατά 17.000 και εκτός κατά 11.000.

Με αφετηρία την αξιοποίηση του Ελληνικού αλλά και το σχεδιασμό για την εκμετάλλευση και άλλων δημόσιων ακινήτων μεταξύ των οποίων είναι και το παράκτιο μέτωπο από το Φάληρο έως Σούνιο, οι τραπεζίτες υπολογίζουν ότι την επόμενη τριετία θα εισρεύσουν στην χώρα μας 10 έως 15 δις. ευρώ ξένων κεφαλαίων.

Δεν είναι τυχαίο όπως αναφέρουν ότι μεσούσης της κρίσης σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς (για το Ελληνικό αλλά και το ακίνητο της Αφάντου στη Ρόδο) προσήλθαν στο διαγωνισμό εννέα και επτά αντίστοιχα αλλοδαποί επενδυτές.