Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παγώνει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών! - Θα επεκταθεί σε άλλες περιοχές που δεν ισχύει σήμερα.




- Τι αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή
- Καταργείτραι το αφορολόγητο όριο
- Εξαιρέσεις για τα αγροτεμάχια

Προς κατάργηση του αφορολόγητου ορίου στα ακίνητα προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Το θέμα συζητήθηκε και στην σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής για θέματα φορολογίας.

Αυτό που επίσης αποφασίσθηκε είναι το πάγωμα της αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Όμως συζητήθηκε να επεκταθεί σε περιοχές που δεν ισχύει σήμερα,.

Όσον αφορά στον ενιαίο φόρο ακινήτων, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά το «κλειδωμα» των αποφάσεων για φόρο από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας, χωρίς αφορολόγητο, αλλά με πολύ χαμηλό συντελεστή της τάξεως του 1 τοις χιλίοις για ακίνητα αξίας έως 100.000 ευρώ.

Στη συνέχεια θα υπάρχουν περίπου οκτώ κλιμάκια.

Για τα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις), εξετάζεται το ενδεχόμενο να καθιερωθούν 10 συντελεστές αντί 3 που ισχύει σήμερα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης και οι κ.κ. Α.Βεσυρόπουλος από την Νέα Δημοκρατία, Α.Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Σ.Παπαθανασίου από τη Δημοκρατική Αριστερά, εξέτασαν τις τελικές λεπτομέρειες του νέου φορολογικού νομοσχεδίο, το οποίο αναμένεται να παρουσιασθεί το αργότερο έως τις 23 Νοεμβρίου.

Η σύσκεψη θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκεί να εισπράξει 3 δισ. ευρώ από το ειδικό τέλος ακινήτων, τον ΦΑΠ και τις εκκρεμείς εισπράξεις φόρων.