Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Στο "σφυρί" ακίνητο Οργανισμού για χρέη προς εργολάβο.



Στο "σφυρί" βγαίνει ακίνητο - φιλέτο ιδιοκτησίας του ΟΑΝΑΚ, εξαιτίας οφειλών του Οργανισμού προς τον εργολάβο της παραλιακής. Στις 29 Νοεμβρίου θα βγει σε πλειστηριασμό το μεγάλο ακίνητο του οργανισμού επί της Αγίου Τίτου, στο οποίο στεγαζόταν για χρόνια η ΕΡΤ και λειτουργούσε σούπερ μάρκετ η Ένωση.
Ο εργολάβος κ. Αντ. Ορφανάκης, που υλοποίησε το έργο του Καράβολα, σημειώνει ότι, μαζί με τους τόκους, το σύνολο των οφειλών που εκκρεμούν για το συγκεκριμένο έργο φτάνουν το ποσό των 2.700.000 ευρώ, από τα οποία μέχρι σήμερα έχει εισπράξει χωρίς υπερβολή ψίχουλα. Ο ίδιος εργολάβος έχει υποθηκεύσει και το μεγάλο ακίνητο της ΔΕΥΑΗ, επί της παραλιακής, καθώς η δημοτική επιχείρηση του χρωστά τεράστια χρηματικά ποσά για έργα αποχέτευσης και υδροδότησης που έχει παραδώσει αλλά εξακολουθεί να μην πληρώνεται ... 8 χρόνια μετά! Συγκεκριμένα έχει εισπράξει μόλις 50.000 ευρώ!
Το έργο είχε ξανά μπει στη διαδικασία της δημοπρασίας πολλές φορές, και το Σεπτέμβριο μπλόκαρε με ευθύνη του εργολάβου, στον οποίο δόθηκαν νέες υποσχέσεις πληρωμής. Ωστόσο όχι μόνο δεν δόθηκαν χρήματα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο ΟΑΝΑΚ από την κεντρική εξουσία δε δημιουργεί και πολλά ευοίωνα σενάρια για την εξέλιξη της υπόθεσης...
Δεσμευμένο είναι και το μεγάλο ακίνητο - φιλέτο της ΔΕΥΑΗ στην παραλιακή, το οποίο έχει υποθηκευτεί από τον ίδιο εργολάβο για απλήρωτα χρέη της δημοτικής επιχειρησης.
cretalive.gr