Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τελεσίγραφο σε 27.000 «κόκκινους» δανειολήπτες.



Τελευταία ευκαιρία να σπεύσουν να ενταχθούν σε προγράμματα διευκόλυνσης, δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε 27.000 δανειολήπτες οι οποίοι βρίσκονται με τα κατασχετήρια στο χέρι και απειλούνται με πλειστηριασμό των ακινήτων τους.

Οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στις αρμόδιες τράπεζες και να κάνουν άμεση ενημέρωση των προθέσεών τους.

Η προθεσμία που δόθηκε λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014 και σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, τα 27.000 κατασχετήρια αφορούν σε 76.000 δάνεια εκ των οποίων τα 62.000 αφορούν παγωμένα κατασχετήρια και 14.000 αφορούν δάνεια που εντάχθηκαν στις διατάξεις του νόμου Παπαθανασίου (πάγωμα των πλειστηριασμών για οφειλές έως και 200.000 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι παρατάθηκε για τρεις μήνες, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά, η δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα διευκόλυνσης που ισχύει για τους ενήμερους οφειλέτες.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους οφειλέτες αφορά έναν μηχανισμό αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων που βασίζεται αποκλειστικά στη τρέχουσα οικονομική δυνατότητα του κάθε δανειολήπτη και όχι σε ποια οικονομική κατάσταση βρισκόταν όταν σύναπτε τη δανειακή σύμβαση με το πιστωτικό ίδρυμα.

Ο υπαγόμενος στη ρύθμιση δανειολήπτης δεν θα καταβάλλει δόση μεγαλύτερη του 30% του καθαρού εισοδήματος του.