Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ "ΟΙΚΟ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ"!


Ξεκίνησε και η λειτουργία του εκπτωτικού προγράμματος «ΠΟΜΙΔΑ ΟΙΚΟ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη των σωματείων της να προμηθευτούν τα προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων τους με πολύ ευνοϊκούς όρους. Το πρόγραμμα είχε παρουσιαστεί παρουσία κοινού και εκπροσώπων επαγγελματικών οργανώσεων που σχετίζονται με το ακίνητο, στις 4-10-2010, στην ενημερωτική ημερίδα της ΠΟΜΙΔΑ στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου RE+D Business Forum (Ξενοδ. Μεγ. Βρετάνια). Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στο 28ο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ (29.1.2011).
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΠΟΜΙΔΑ-ΟΙΚΟΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ"
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΩΣ 50 τ.μ., ΑΠΟΘΗΚΕΣ & ΓΚΑΡΑΖ. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΗΜΙΤΕΛΩΝ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΜΙΔΑ
Η ΠΟΜΙΔΑ ενημερώνει τα μέλη της και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, σύμφωνα με νεώτερη εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ, η υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) θα ισχύσει από 9-1-11 μόνον για όλες τις αγοραπωλησίες κτιρίων ή τμημάτων τους εμβαδού άνω των 50 τ.μ. και για τις νέες μισθώσεις ολόκληρων κτιρίων, ενώ για τις μισθώσεις τμημάτων κτιρίων η υποχρέωση αναβάλλεται για ένα εξάμηνο, ήτοι μέχρι 9-7-11. Λόγω έλλειψης ικανού αριθμού επιθεωρητών εισάγονται μεταβατικές ρυθμίσεις για τις ημιτελείς οικοδομές, ενώ αναβάλλεται για λίγο και η αναγγελία έναρξης εφαρμογής του προγράμματος "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ".
Η ΠΟΜΙΔΑ εξέδωσε αναλυτική ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τα μέλη της και κάθε ενδιαφερόμενο για τις εξαιρέσεις από την υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού. Υπενθυμίζουμε ότι την αναβολή για τις μισθώσεις και τη ρητή εξαίρεση των μικρών ιδιοκτησιών έως 50 τ.μ. είχε ζητήσει η ΠΟΜΙΔΑ από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΕ.Κ.Α. η οποία και ανταποκρίθηκε θετικά. Παράλληλα η ΠΟΜΙΔΑ έχει τονίσει την ανάγκη άμεσης κατάργησης των κατώτατων αμοιβών για τους ενεργειακούς επιθεωρητές. Είναι αδιανόητο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε απελευθέρωση επαγγελμάτων και κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, να δημιουργείται μια νέα προνομιούχος τάξη επαγγελματιών, με κατοχυρωμένες κατώτατες αμοιβές, και με αναγκαστικό πελάτη ολόκληρο τον ελληνικό λαό!!! Είναι απαράδεκτο, μέσα στις σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο λαός της, αντί να προστατεύουν τους πολίτες, ώστε όλοι να μπορούν να πάρουν ενεργειακά πιστοποιητικά, αντίθετα να προστατεύουν τους δικαιούχους των αμοιβών επαγγελματίες, θεσπίζοντας τις παρακάτω "κατώτατες" αμοιβές υπέρ τους, δήθεν για λόγους δημοσίου συμφέροντος!
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ
(με ΦΠΑ 23%)
Επιθεωρούμενοι χώροι - εγκαταστάσεις
Ελάχιστο κόστος /τ.μ. Ελάχιστη Συνολική Αμοιβή
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΧΩΡΟΙ (πλην κατοικιών) 3,07 ευρώ/τ.μ.* 369 ευρώ για γραφείο, κατάστημα κλπ >50τμ.
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2,46 ευρώ/τ.μ. 185 ευρώ για διαμέρισμα άνω των 50 τμ.
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 1,85 ευρώ/τ.μ. 246 ευρώ για κατοικία άνω των 50 τμ.
ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 1,23 ευρώ/τ.μ. 246 ευρώ, για το κάθε κτίριο
Λέβητες & εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης πολυκατοικιών 221-369 ευρώ 221 ευρώ ανά επιθεώρηση
Εγκαταστάσεις κλιματισμού κτιρίων άνω των 4 κλιμ. σωμάτων 369-615 ευρώ 369 ευρώ ανά επιθεώρηση
* Για το άνω των 1.000 τ.μ. τμήμα η αμοιβή μειώνεται σε 1,85 ευρώ/τ.μ.
Πηγή www.pomida.gr