Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τα ελληνικά ακίνητα «τραβάνε» τη μαφία.



Η δεινή κατάσταση της χώρας ελκύει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος της μαφίας με την αγορά ακινήτων να αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα συγκεκριμένα «κεφάλαια». Η άποψη αυτή εκφράσθηκε σε συνέδριο για το οργανωμένο έγκλημα του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.
Μάλιστα, ο Γερμανός ειδικός Jurgen Roth θεωρεί δεδομένο ότι ήδη οι «Τριάδες», το κινέζικο οργανωμένο έγκλημα που διαθέτουν πολύ χρήμα, έχουν ήδη ξεκινήσει να επενδύουν στην Ελλάδα, ενώ αντίστοιχες «επενδύσεις» διερευνά και η σικελική Κοζα Νοστρα και η καλαβρέζικη Ντραγκέτα.
Σύμφωνα δε με τον Αμερικανό καθηγητή Edgardo Buscaglia, σύμβουλο σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος τόσο της αμερικανικής κυβέρνησης όσο και διεθνών οργανισμών όπως του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα είναι ευάλωτη αυτή την στιγμή στο ξέπλυμα χρήματος δεδομένου ότι «η χώρα πλήττεται από μία οικονομική κρίση τεραστίων διαστάσεων. Προέκτασή της είναι μία κοινωνική και οπωσδήποτε πολιτική κρίση. Όταν σε αυτές τις συνθήκες αστάθειας αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές των ακινήτων και να αυξάνεται η ζήτηση για κεφάλαια, τότε έρχεται και η ώρα του οργανωμένου εγκλήματος. Ξαφνικά εμφανίζονται διαθέσιμα κεφάλαια, ύποπτα κεφάλαια, που επενδύονται σε ακίνητα, σε εμπορικά κέντρα, στο τραπεζικό σύστημα. Θα πρέπει η Ελλάδα να συνειδητοποιήσει καλά αυτούς τους κινδύνους».
Πηγή www.ered.gr