Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

«Μαγνήτης» για τους Κινέζους τα παραθεριστικά.



Toυρισμός και παραθεριστική κατοικία μπορούν να προσελκύσουν τους Κινέζους στη χώρα μας. Τάδε έφη ο Wu Minwen, πρόεδρος του Beijing Sensgsegain Investment Management CO.ltd), στο πρώτο Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων της χώρας.
Μάλιστα κατά τον κ. Minwen, επενδύσεις της τάξεως του 1 δις. € είναι πλέον ...μικρές για την κινεζική αγορά και δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που θα επένδυαν ακόμη περισσότερα προκειμένου να επενδύσουν στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας αλλά και σε σπίτια στο Αιγαίο.
Επιφυλακτικότερη στάση κρατούν οι Ελληνες τουριστικοί φορείς, δεδομένου ότι οι αφίξεις των Κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας είναι ακόμη χαμηλές- υπολογίζονται σε 10.000 για το 2010. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης θα πρέπει πρώτα να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα των Κινέζων προς την Ελλάδα ώστε στη συνέχεια να υπάρξουν και επενδύσεις από την Κίνα, προτείνοντας για τον σκοπό αυτό τη σύσταση ιδιωτικής εταιρίας μάρκετινγκ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.
Η κρίση πάντως φαίνεται ότι ευνοεί τον τουρισμό συνολικά αν ληφθεί υπόψη ότι εφέτος αναμένονται άνω των 13 εκατ. τουριστών στην Ελλάδα- φθάνοντας τα επίπεδα του 2008-, ενώ σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Οικονομίας σε συνεργασία με την εταιρία MC Kinsey για λογαριασμό της τρόικα θα αναδεικνύεται ο ρόλος του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, καθώς η συνεισφορά του στο ΑΕΠ θα ανέρχεται το 2020 στο 20% με 22%.
Πηγή www.ered.gr