Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Οι ευκαιρίες στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Βουλγαρικό τύπο.



H ελληνική κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για την αγορά ακινήτων σε Βουλγαρία και την Ελλάδα όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, στα οποία, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, οι εξελίξεις στην Ελλάδα (πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές) παραμένουν ένα από τα βασικά θέματα που προβάλλονται από τις εφημερίδες της γειτονικής χώρας, αλλά και τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ η εφημερίδα "Τρουντ" σε δισέλιδο αφιέρωμα, επισημαίνει το ενδιαφέρον Ελλήνων επενδυτών για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο και σε άλλα μέρη της νότιας, κυρίως, Βουλγαρίας.
Σε άλλο σημείο του αφιερώματος, η ''Τρουντ'' κάνει την ''πρόβλεψη'', ότι πολλοί Βούλγαροι θα μελετήσουν το ενδεχόμενο απόκτησης κατοικιών στην Χαλκιδική, επωφελούμενοι από τη διαφαινόμενη πτώση των τιμών.
Μάλιστα, ο Βασίλ Σόποφ, εκπρόσωπος εταιρείας συμβούλων ακινήτων δήλωσε - στην "Τρουντ" - πως "το βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι μεγάλο, αλλά οι επιχειρήσεις έχουν λεφτά. Το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι σχεδόν τριπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο της Βουλγαρίας. Όσο μεγάλη και να είναι η κρίση στην Ελλάδα, οι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να επενδύουν, και κυρίως στο εξωτερικό. Ως πλησιέστερη χώρα της ΕΕ, η Βουλγαρία είναι σε πλεονεκτική θέση, επειδή προσφέρει φανταστικές ευκαιρίες για τους Έλληνες: πολύ χαμηλότερο κόστος εργασίας, το χαμηλότερο δυνατό φόρο επί των κερδών της τάξης του 10 %, θετική αντιμετώπιση των ξένων επενδυτών".
Πηγή www.ered.gr