Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Οχυρώνονται στα ακίνητα υπό τον φόβο της δραχμής.




Είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα ηλικίας πάνω από 60 ετών. Κυρίως έτοιμοι να βγουν στη σύνταξη ή πρόσφατα συνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν ακόμη «φάει» το εφάπαξ τους. Είναι τέλος, 40άρηδες που κέρδισαν αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια της ελληνικής ευφορίας.
Αυτή είναι η γενιά των αγοραστών ακινήτων εν μέσω της κρίσης, οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες, αγοράζουν με μετρητά και είναι ιδιαίτερα σκληροί διαπραγματευτές.
Η νέα τάξη πραγμάτων που έχει επιβάλλει η οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών έχει οδηγήσει σε απαξίωση και την κτηματαγορά. Ωστόσο, στα μεσιτικά γραφεία και τους κατασκευαστές έχουν αρχίσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες να χτυπούν πιο συχνά τα τηλέφωνα και να ζητούν ακίνητα για αγορά.
Η φημολογία περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή έχει πανικοβάλλει πολύ κόσμο ο οποίος φοβάται ότι θα χάσει τις αποταμιεύσεις του. Ετσι, μεγάλο μέρος αυτών στρέφεται και πάλι στο ασφαλές καταφύγιο των ακινήτων πιστεύοντας ότι ακόμη κι όταν έλθει η κατάρρευση της οικονομίας η επένδυσή τους θα έχει πιάσει τόσο.Πηγή www.ethnos.gr