Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Διστάζουν οι ιδιοκτήτες.


Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ έσοδα για την επόμενη τριετία έχει υπολογίσει η κυβέρνηση από τους ημιυπαίθριους και τις «νομιμοποιήσεις», σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί με την Τρόικα. Ωστόσο, έχουν περάσει σχεδόν 40 ημέρες από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Μπιρμπίλη και σχεδόν κανείς δεν έχει καταθέσει αιτήσεις για να νομιμοποιήσει τις αυθαιρεσίες του ακινήτου του.

Στις Πολεοδομίες ο κόσμος προσέρχεται κυρίως για ερωτήσεις επί της διαδικασίας, αλλά όλοι εμφανίζονται διστακτικοί για το αν πρέπει να κάνουν δηλώσεις. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία για τα περισσότερα νοικοκυριά αφενός και η φημολογία ότι και η νέα ρύθμιση θα έχει νομικά κωλύματα κάνουν διστακτικούς τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων με παράνομα κλειστούς ημιυπαίθριους ή άλλους χώρους.

Αυτοί που δηλώνουν πρόθυμοι να προχωρήσουν σε διαδικασία ρύθμισης είναι οι κατασκευαστές κατοικιών οι οποίοι έχουν μεγάλο απόθεμα με παρανομίες κι αν δεν προχωρήσουν στη ρύθμιση για 40 χρόνια, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να πουλήσουν, μόλις λήξει η ημερομηνία ισχύος του νόμου, δηλαδή η 31η Δεκεμβρίου.Πηγή imerisia.gr