Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

50% κάτω οι τιμές στα ακίνητα – Πωλούνται σπίτια με 300 ευρώ το τετραγωνικό.




Ο ενιαίος φόρος ακινήτων, η αδυναμία των ιδιοκτητών να νοικιάσουν τα ακίνητά τους και η κρίση γενικότερα έχουν ρίξει τις τιμές σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα η αγορά να παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες


Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τα στοιχεία οι τιμές έχουν πέσει ως και στο 50% σε ορισμένες περιοχές της χώρας σε σχέση με τα περασμένα χρόνια.
Υπάρχουν ακίνητα που πωλούνται για παράδειγμα προς 270 ευρώ το τετραγωνικό σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, προς 300 ευρώ το τετραγωνικό στην Καλαμάτα ή 580 ευρώ στην Αθήνα.
Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες καθώς με ελάχιστα χρήματα είναι δυνατόν κανείς να αγοράσει σπίτι 30ετιας σε καλή κατάσταση και με λίγα χρήματα να το ανακαινίσει.
Σε ότι αφορά τα νεόδμητα, αυτό που παρατηρεί κανείς είναι υπάρχουν ακόμη σημάδια «αντίστασης» καθώς η πτώση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στα μεταχειρισμένα. Βεβαίως, υπάρχουν συνοικίες της Αθήνας στις οποίες μπορεί να βρει κανείς ολοκαίνουργιο σπίτι σε τιμή γύρω στα 1.000 ευρώ/τ.μ. Ενώ στη Θεσσαλονίκη η μέση κατώτερη τιμή για νεόδμητα είναι στα 800 ευρώ/τ.μ. (Εύοσμος, Κορδελιό).
Οι τιμές είναι χαρακτηριστικές καθώς στις περιοχές παρακάτω μιλάμε για τον μέσο όρο στην κατώτερη τιμή, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν ακίνητα που πωλούνται χαμηλότερα:

Αμπελόκηποι 650 ευρώ
Γουδί 750 ευρώ
Εξάρχεια 570 ευρώ
Κολωνάκι 2.500 ευρώ
Κουκάκι 800 ευρώ
Παγκράτι 700 ευρώ
Πετράλωνα 700 ευρώ
Αγία Παρασκευή 900 ευρώ
Χαλάνδρι 1.000 ευρώ.