Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πακέτο ακινήτων 500 εκατ. ευρώ βγάζει προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ.



Νέο πακέτο ακινήτων αξίας έως 500 εκατ. ευρώ θα επιχειρήσει να διαθέσει σε επενδυτές το ΤΑΙΠΕΔ τους επόμενους μήνες σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Ταμείου, Ανδρέα Ταπραντζή που μίλησε χθες στο Bloomberg.

Οπως είπε ο κ. Ταπραντζής, ετοιμάζεται χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο περιλαμβάνει αστικά κτίρια, κατοικίες και εκτάσεις προς ανάπτυξη. Σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για το χαρτοφυλάκιο, είναι σύμφωνα με τον ίδιο, οι τράπεζες UBS, Deutsche Bank και BNP Paribas.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξαναζεσταίνεται το σενάριο της τιτλοποίησης ακινήτων του δημοσίου τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκαν μέχρι πρότινος στην ΚΕΔ και είναι μισθωμένα.

Πρόκειται για κτίρια επαγγελματικών ακινήτων μεταξύ των 1.000 που πέρασαν πρόσφατα στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ υπάρχουν και ακίνητα «φιλέτα» όπως το κλειστό του Γαλατσίου, ο Ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο, εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα κ.λπ.

Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει ολοκληρώσει συμφωνίες σχεδόν 5 δισ. ευρώ, μεταξύ αυτών ακίνητη περιουσία αξίας 1,8 δισ. ευρώ εντός του προηγούμενου 14μηνου, επιχειρεί να ανανεώσει τη ζήτηση των επενδυτών για τα ελληνικά ακίνητα, καθώς η χώρα εξέρχεται της 6ετούς κρίσης, που παραλίγο να την αναγκάσει να εγκαταλείψει το ευρώ, αναφέρει το Bloomberg.