Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Συστήνεται Επιτροπή για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.




Ειδική Επιτροπή που θα συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα αναλάβει την επεξεργασία των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων για την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, με στόχο να ξεκινήσει η αποστολή των ειδικών εκκαθαριστικών από καλοκαίρι.

Όπως ορίζεται σε σχετική απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα, η οκταμελής Επιτροπή που θα λειτουργεί στο ΓΛΚ, θα έχει στόχο την επεξεργασία και σύνταξη των σχεδίων υπουργικών αποφάσεων, που θα εκδοθούν κατ΄εξουσιοδότηση των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 27 του ν. 4223/2013 "Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις" (Α΄287).

Η Ομάδα Εργασία θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της- δηλαδή να παραδώσει τα σχέδια των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων- έως το τέλος Μαΐου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα φέρει σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός σχεδίου ή οικισμών που απαλλάσσονταν από το ΦΑΠ αλλά και σε όλους κατέχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα τα οποία εξαιρούνταν από το "χαράτσι" της ΔΕΗ .