Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μειώσεις ενοικίων έως 40% φέρνουν τα "παζάρια".



Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το... κίνημα της επαναδιαπραγμάτευσης ενοικίων επαγγελματικών χώρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τράπεζες, κυρίως μικρομεσαίες αλλά και γνωστές αλυσίδες οπτικών, ένδυσης και υπόδησης, πρωτοστατούν στα παζάρια που οδηγούν σε ορισμένες περιπτώσεις, σε μείωση των ενοικίων έως και 40%.
Τις τελευταίες εβδομάδες, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κλειστεί νέα συμβόλαια με μειώσεις 20% έως 40%, ακόμη και στην περιοχή του Κολωνακίου. Γνωστή αλυσίδα με οπτικά πέτυχε μείωση του μισθώματος που πλήρωνε πάνω από 25% ενώ μεσαία τράπεζα προχώρησε σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη για μείωση του ενοικίου κατά 20% με αύξηση του χρόνου που θα μείνει στο ακίνητο. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης δεν συναίνεσε σε μείωση του ενοικίου και γνωστή τράπεζα αποχώρησε. Ωστόσο, βρήκε ακίνητο λίγα μόλις τετράγωνα πιο μακριά πληρώνοντας ενοίκιο σημαντικά χαμηλότερο.
Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι τα παζάρια θα συνεχιστούν και το 2011, ίσως με μεγαλύτερη ένταση καθώς αυξάνονται σημαντικά τα άδεια ακίνητα.
Πηγή www.ered.gr