Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ποιά ξενοδοχεία κατεδαφίζει το πολυνομοσχέδιο.



Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη θεσμοθέτηση της τουριστικής κατοικίας και τις αλλαγές στις ΠΟΤΑ, καθώς επίσης και σε συνταξιοδοτικά θέματα, φορολογικές διατάξεις, τα τυχερά παιγνίδια και άλλα θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου.

Επαναδιατυπώσεις έγιναν και στο κομμάτι για τη τουριστική κατοικία και ειδικότερα για τα υφιστάμενα ξενοδοχειακά καταλύματα. Όπως προβλέπεται πλέον μετά τις τελευταίες αλλαγές, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που επιθυμούν να τα εντάξουν στις διατάξεις περί τουριστικών καταλυμάτων και τα οποία έχουν νομίμως υλοποιημένο συντελεστή δόμησης έως 0,20, πρέπει να καταβάλλουν ειδική εισφορά ίση με ποσοστό 5% επί της αντικειμενικής αξίας των τουριστικών εγκαταστάσεων που αντιστοιχούν στον συντελεστή δόμησης που υπερβαίνει το 0,15 αντί της αρχικής πρόβλεψης για κατεδάφιση των τμημάτων των κτηρίων που υπερβαίνουν το 0,15.

Επιπλέον, για νομίμως υλοποιημένο συντελεστή δόμησης μεγαλύτερο του 0,20, είτε οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να κατεδαφίσουν τα τμήματα που υπερβαίνουν τον συντελεστή 0,20, είτε θα πρέπει να αποκτήσουν όμορο γήπεδο, που να καλύπτει το ποσοστό του υπερβάλλοντος συντελεστή.

Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, της αποδοχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έτυχαν ουσιαστικά, εκείνες που αφορούν τα τουριστικά καταλύματα, παρότι αρκετές υπήρξαν οι διαμαρτυρίες για περιορισμό των ρυθμίσεων για την τουριστική κατοικία, στα καταλύματα πέντε αστέρων, ορισμένες από τις οποίες ψήφισε και ο ΛΑΟΣ.

Στο νομοσχέδιο συμπεριελήφθησαν και οι τροπολογίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η πολυσέλιδη που αφορά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου και η τροπολογία περικοπής των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
Πηγή www.ered,gr