Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Επιχείρηση κατά των αυθαιρέτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Επιχείρηση απομάκρυνσης των αυθαιρέτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκινά ο Δήμος της πόλης με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου να δίνει το έναυσμα αποφασίζοντας την απομάκρυνση των αυθαιρέτων κατασκευών σε κατάστημα της οδού Βατικιώτου.

Όπως τονίστηκε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής η απόφαση θα αποτελέσει σταθμό, καθώς γίνεται η αφετηρία για την σταδιακή απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από το χαρακτηρισμένο «ιστορικό κέντρο» της Θεσσαλονίκης.

Προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα μερίδας επαγγελματιών που κατ' εξακολούθηση υποπίπτουν σε παρόμοιες παραβάσεις, όπως αποφασίστηκε ομοφώνως κατά τη συνεδρίαση, «στο εξής θα επιτρέπεται μέχρι τρεις φορές ετησίως η συμμόρφωση των καταστηματαρχών που παρανόμως καταλαμβάνουν κοινόχρηστο ή δημόσιο χώρο και σε περίπτωση που ξεπεράσουν αυτό το όριο θα γίνεται αυτομάτως ανάκληση της αδείας του καταστήματος.».

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κουράκη ξεκινάει η αναμόρφωση της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης (από την Τσιμισκή έως την Λεωφόρο Νίκης) που θα περιλαμβάνει ανάπλαση της περιοχής, φύτευση δένδρων, διεύρυνση του πεζοδρομίου και στάθμευση αυτοκινήτων μόνο από τη μία πλευρά του οδοστρώματος.

Επιπλέον, στην οδό Δαγκλή, κάτω από την Τσιμισκή μέχρι την Τσόπελα, που είναι χαρακτηρισμένο ως πεζόδρομος προβλέπονται εργασίες ανάπλασης οι οποίες θα αρχίσουν μετά τις 15 Αυγούστου. Συγκεκριμένα στην περιοχή θα τοποθετηθούν παγκάκια, ενώ προβλέπεται δενδροφύτευση, και τοποθέτηση ειδικών ταμπλό για εικαστικά δρώμενα, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργία μικρού συντριβανιού.
Πηγή www.ered.gr