Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Υποσχέσεις για 10.000 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.



Στην άμεση στελέχωση και ενίσχυση με μηχανήματα, της υπηρεσίας κατεδαφίσεων, προωθεί το ΥΠΕΚΑ το οποίο σχεδιάζει να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων, το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα, επειδή η συγκεκριμένη υπηρεσία δε διαθέτει σήμερα τα απαραίτητα μηχανήματα δεν αποκλείεται να προχωρήσει ακόμη και σε επίταξη οχημάτων (μπουλντόζες, φορτηγά κ.λπ.) από ιδιώτες εργολάβους.
Στόχος του υπουργείου είναι να δώσει την εικόνα ότι μπαίνει τάξη στο χάος της αυθαιρεσίας αφενός με την τακτοποίηση για 40 χρόνια κι αφετέρου με την κατεδάφιση όσων κτισμάτων έχουν όλα τα... προσόντα για να γκρεμιστούν. Μιλώντας στον Σκάι, η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη ανέφερε ότι μετά το καλοκαίρι θα μπορούν να κατεδαφιστούν 5-10 χιλιάδες αυθαίρετα, από εκείνα που δε θα μπουν στη ρύθμιση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη. Πρόκειται για ακίνητα σε υδροβιότοπους, δάση, αρχαιολογικούς χώρους, ρέματα, αιγιαλούς.
Η κ. Καραβασίλη είπε επίσης ότι στο στόχαστρο μπαίνουν οι μεγάλες οικοδομές ενώ τα έξοδα κατεδάφισης θα βαρύνουν τους ιδιοκτήτες. Με 41 άτομα η υπηρεσία κατεδάφισης καλείται να επιβεβαιώνει με αδιάσειστα στοιχεία την αυθαιρεσία ώστε να προχωρά η κατεδάφιση.
Από εδώ και στο εξής, πάντως, η αυθαίρετη δόμηση μέσω της τηλεπισκοπικής παρακολούθησης των περιοχών, με τη βοήθεια της οποία θα εντοπίζονται τα αυθαίρετα αμέσως μόλις κτίζονται.
Πηγή www.ered.gr