Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Κυβερνητική απόφαση η ρύθμιση για τα αυθαίρετα.



Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των αυθαιρέτων, παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συντάντηση Παπακωνσταντίνου - Μπιρμπίλη δεν έβγαλε κάποια είδηση, αλλά περισσότερο ήταν μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο υπουργών. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση με εντολή Παπανδρέου εμφανίζεται αποφασισμένη να παρακάμψει την υπουργό Περιβάλλοντος και τις αντιρρήσεις που θέτει και να προχωρήσει σε μια νομική... διευθέτηση του θέματος.
Ακριβώς αυτό ήταν και το πνεύμα των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, ο οποίος χθες "άδειασε" την κ. Μπιρμπίλη και επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε" τακτοποίηση" με στόχο την είσπραξη εσόδων.
Αν και είπε ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης της υπουργού Περιβάλλοντος από την κυβέρνηση ωστόσο τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει απόφαση που θα λαμβάνει υπόψη και το περιβάλλον και δευτερευόντως τα έσοδα.
"Η άποψη κανενός υπουργού δεν μπορεί να δεσμεύσει μία συλλογική κυβερνητική απόφαση", σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: "Ό,τι έχει να κάνει με επιλογές της κυβέρνησης, είναι απόφαση συλλογική και αυτό είναι ξεκάθαρο. Στο τέλος, αυτό που προέχει είναι η λήψη απόφασης σε συλλογικό κυβερνητικό επίπεδο". Και αποσαφήνισε ότι το θέμα των αυθαιρέτων "δεν είναι θέμα ούτε του Γ. Παπακωνσταντίνου, ούτε της Τ. Μπιρμπίλη, είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης", σε ένα πρόβλημα που "θα πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο".
Πηγή www.ered.gr