Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

BOMBA ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ...



Χαριστική βολή στην κτηµαταγορά, εκτιµούν σύσσωµοι οι φορείς του κλάδου, ότι θα δώσει το σχέδιο του υπουργείου Οικονοµικών να περικόψει τις φοροαπαλλαγές στους τόκους των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας από ένα εισοδηµατικό όριο και...
άνω, πιθανώς από τα 50.000-60.000 ευρώ. Στην εκτίµηση αυτή καταλήγουν, µιλώντας στα «ΝΕΑ», όλοι οι φορείς του χώρου των ακινήτων, όπως ο πρόεδρος των κατασκευαστών ∆. Καψιµάλης που κάνει λόγο για παράλογη απόφαση, οι παρενέργειες της οποίας θα προκαλέσουν χιονοστιβάδα.
«Οχι µόνο θα σταµατήσουν οι όποιες λιγοστές αγοραπω λησίες, αλλά θα παγώσει περαιτέρω η οικοδοµική δραστηριότητα αφού οι κατασκευαστές θα µειώσουν και άλλο τις ανεγέρσεις σπιτιών, παράλληλα θα πληγούν τα 160 επαγγέλµατα γύρω από την οικοδοµή, ενώθα µειωθεί περαιτέρω και η απασχόληση στους εργατοτεχνίτες».
ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ, σύµφωνα µε τους προέδρουςτης ΠΟΜΙ∆Α Στ. Παραδιά και των µεσιτών Γιάννη Ρεβύθη, ανατροπές σε οικογενειακούς προϋπολογισµούς, αφού σε όλες τις περιπτώσεις όσοι έχουν αγοράσει πρώτη κατοικία είχαν συνυπολογίσει στην απόφασή τους και το ετήσιοόφελος από τη φοροαπαλλαγή. Και οι δύο κάνουν λόγο για αιφνιδιασµό, γιατιµωρία των συνεπών φορολογουµένων και για µέτρο που αποτελεί εύκολη λύση αύξησης των εσόδων –αφού η οικοδοµή καλείται συστηµατικά τα τελευταία χρόνια να κλείσει τις µαύρες τρύπες της οικονοµίας.
Πρόκειται, όπως λένε, για µέτρο, οι αρνητικές επιπτώσεις τουοποίου θα είναι µεγαλύτερες από τα όποια έσοδα βάλει στο ταµείο του ο προϋπολογισµός.
«Κάθε µέτρο που δυσχεραίνει τη δυνατότητα του πολίτη να αποκτήσει ιδιόκτητη κατοικία έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονοµία και την κοινωνία», δηλώνει ο Στ. Παραδιάς. «Θα συµφωνούσα να περικοπούν οι φοροαπαλλαγές για ένα εισοδηµατικό όριο πάνω από 120.000-150.000 ευρώ. Αλλάτα 50.000-60
.000 ευρώ είναι το οικογενειακό εισόδηµα ενός µέσου ζευγαριού, πολύ χαµηλό όριο», εκτιµά από την πλευράο κ. Γιάννης Ρεβύθης.
Πηγή www.tanea.gr