Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Βροχή τα πωλητήρια και οι εξώσεις στην κτηματαγορά.



Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται η κρίση στην κτηματαγορά, με το πλήγμα να είναι μεγάλο κυρίως στις μεσαίες και "φθηνές" συνοικίες της Αθήνας. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες, τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται πολλά, δραματικά φαινόμενα με ιδιοκτήτες ακινήτων να αναγκάζονται να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές, άλλους να πουλάνε πάρκινγκ και αποθήκες που δεν τους είναι "χρήσιμα" ενώ πληθαίνουν οι αιτήσεις εξώσεων λόγων χρεών από ενοίκια.
Μεγάλος είναι ο αριθμός των ιδιοκτητών στις δυτικές και νοτιοδυτικές συνοικίες που έχουν βγάλει στο σφυρί χώρους στάθμευσης σε τιμές από €30.000 και πάνω. Πρόκειται για ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή έχουν μείνει από αυτοκίνητο και προτιμούν να μισθώσουν ή να πουλήσουν το πάρκινγκ που έχουν προκειμένου να εισπράξουν χρήματα.
Υπάρχουν πολλοί που μετατρέπουν τα ισόγεια καταστήματα σε απαξιωμένες πλέον γειτονιές, σε χώρους στάθμευσης και τα μισθώνουν για να έχουν ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα.
Τέλος, μεγάλος είναι ο αριθμός των εξωδίκων αλλά και των αιτήσεων για έξωση που φτάνουν στα δικαστήρια. Χιλιάδες είναι πλέον σε όλη την Ελλάδα οι επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά που χρωστούν ενοίκια πάνω από έξι μήνες αλλά και λογαριασμούς και κοινόχρηστα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κάνουν υπομονή μερικούς μήνες αλλά τελικά οδηγούνται σε διαδικασία έξωσης με τα δικηγορικά γραφεία να έχουν τεράστιο όγκο δουλειάς πάνω σ' αυτό τον τομέα, δηλαδή στις σχέσεις ιδιοκτητών - μισθωτών.
Πηγή www.ered.gr