Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Καταιγίδα ελέγχων σε εργολάβους και ιδιοκτήτες.



Φοροκυνηγητό διαρκείας ξεκινά από τους επόμενους μήνες στην αγορά ακινήτων. Τα μέτρα για την παταξη της φοροδιαφυγής που αποφασίστηκαν χθες και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, προβλέπουν καταιγίδα ελέγχων κατά επιχειρηματιών του χώρου και μεγαλοϊδιοκτητών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν καταρχάς οι μεγαλοεργολάβοι οικοδομών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έκτισαν και πούλησαν δεκάδες ακίνητα αλλά οι δηλώσεις που κατέθεσαν στην εφορία δεν δικαιολογούν τις πωλήσεις. Από κόσκινο θα περάσουν και τα περιουσιακά τους στοιχεία καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί εργολάβοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα παρά το γεγονός ότι διάγουν πλούσιο βίο.
Επίσης, στο στόχαστρο μπαίνουν και όλοι οι ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων, υψηλής αξίας που "ξέχασαν" τα προηγούμενα χρόνια να καταβάλουν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι μπορούν να πιάσουν λαβράκια στην κτηματαγορά καθώς μέχρι το 2007 οι τζίροι ήταν τεράστιοι, εργολάβοι έκαναν περιουσίες και εταιρείες real estate μεγαλούργησαν
Πηγή www.ered.gr