Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τ.Μπιρμπίλη-αυθαίρετα: "Όχι"σε ρυθμίσεις εισπρακτικού χαρακτήρα.



Η υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς τίθεται θέμα ισονομίας μεταξύ των πολιτών.
Την αντίθεσή της με τυχόν εισπρακτικού χαρακτήρα ρύθμιση για τα αυθαίρετα εξέφρασε η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης.
Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε πως αναμένει την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να καλύψει "με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική".
Παράλληλα, η Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς τίθεται θέμα ισονομίας μεταξύ των πολιτών. Η πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο εκείνον που αυθαιρετεί κι εκείνον που λειτουργεί νομότυπα.
Σημείωσε, δε, πως το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν ετοιμάζει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο για την εκτός σχεδίου ρύθμιση.
Ερωτηθείσα για το θέμα των ημιυπαιθρίων, η υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε πως το ζήτημα επιλύθηκε εισάγοντας την έννοια του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, ωστόσο σημείωσε πως «το θέμα της ισονομίας και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει και είναι ανοιχτό»
Πηγή www.imerisia.gr