Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Παράταση για την πρώτη δόση των ημιυπαίθριων.



Παράταση για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου «τακτοποίησης» των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν λάβει το απαραίτητο έγγραφο από τις πολεοδομίες.
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που απέστειλε προς τις πολεοδομίες ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Αλεξόπουλος, οι προϊστάμενοι των πολεοδομικών υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν θέματα τήρησης προθεσμιών για αιτήσεις που κατατέθηκαν πριν την 1/1/2011, καλούνται να παρατείνουν τη σχετική προθεσμία έως τις 10 Μαίου.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, η πολεοδομική υπηρεσία με εισήγησή της καταγράφει τον αριθμό των αιτήσεων που εκκρεμούν και προτείνει τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης του ελέγχου και του υπολογισμού του ειδικού προστίμου, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της παραπάνω πράξης.
Μετά την παράταση της προθεσμίας η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε ημερών από τη λήξη της. Για όσους εντάχθηκαν στην ρύθμιση των ημιυπαιθρίων από τις αρχές του έτους η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί τέλη Οκτωβρίου.
Η παράταση αφορά μόνο την κατηγορία αυτή των πολιτών που δεν έχουν λάβει από τις Πολεοδομίες το απαραίτητο έγγραφο για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου και δεν αφορά τους πολίτες οι οποίοι το έχουν κανονικά λάβει.
Πηγή www.ered.gr