Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΑΠ! ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ...ΨΥΧΙΚΟ!!!



Σε... ψυχικοποίηση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων όλης της χώρας φαίνεται ότι προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, αγνοώντας πλήρως την κατάρρευση της αγοράς πωλήσεων και ιδίως μισθώσεων των επαγγελματικών, κυρίως, ακινήτων, η οποία οφείλεται κατά μέγα μέρος στα ίδια τα φορολογικά μέτρα...
Παράλληλα ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψήφιση του νέου φορολογικού νόμου που προβλέπει δρακόντειες ποινές όχι μόνον για όσους αρνούνται, αλλά ακόμη και για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους, ενώ εκτός επαγγελματικής περαίωσης εξακολουθούν να παραμένουν οι επαγγελματίες που είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων! Στη μαραθώνια σύσκεψη που προηγήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών παρουσία όλου του πολιτικού και υπηρεσιακού επιτελείου του, το λόγο έλαβε για λογαριασμό της ΠΟΜΙΔΑ ο Πρόεδρός της Στράτος Παραδιάς ο οποίος ζήτησε μείωση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και των αντικειμενικών αξιών, τη δυνατότητα εκχώρησης ακινήτου για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν τους φόρους ακινήτων, ώστε να μην καταδικαστούν σε ποινές ακόμη και κάθειρξης, τη δυνατότητα περαίωσης των επαγγελματιών που διαθέτουν ακίνητη περιουσία, την παράταση της προθεσμίας εκχώρησης μισθωμάτων στο Δημόσιο, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας σχετικά με την έκδοση φορολογικών βεβαιώσεων για δίκες ή συμβόλαια και την ουσιαστική φοροαπαλλαγή για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια.
Πηγή www.pomida.gr