Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένους για ακίνητα-φιλέτα.



Επανακάμπτει το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών για την ελληνική αγορά πολυτελούς κατοικίας καθώς σύμφωνα με τον διεθνή οίκο Sotheby’s International Realty, καταγράφονται διπλάσιες συναλλαγές σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά.
Το ενδιαφέρον σύμφωνα με τους μεσίτες εμφανίζεται κυρίως για την αγορά πολυτελών κατοικιών στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και την Κρήτη στα οποία υπάρχει πρόσβαση μέσω αεροπλάνου αλλά και στην Αττική.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παναγιώτης Φαρμάκης, εκπρόσωπος της Sotheby’s International Realty στην Ελλάδα, στο euro2day.gr "πολλά ξενοδοχεία που βρίσκονταν προς πώληση βγήκαν από τις σχετικές λίστες μετά την έκρηξη του τουρισμού κατά τη φετινή περίοδο. Ταυτόχρονα, όμως, η φοροεπιδρομή στα ακίνητα οδηγεί αρκετούς ιδιοκτήτες, που διαθέτουν σημαντική περιουσία στην Αθήνα και σε νησιά, στην απόφαση να πωλήσουν ένα ακίνητο ώστε να συντηρήσουν τα υπόλοιπα. Ο κ. Φαρμάκης υποστηρίζει πως τα τελευταία πέντε χρόνια δεν είχε μειωθεί το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών για τα ελληνικά ποιοτικά ακίνητα. Όμως, "οι υποψήφιοι αγοραστές δεν προχωρούσαν στο επόμενο βήμα, δηλαδή στην υπογραφή συμβολαίου αγοράς, εξαιτίας του ασταθούς πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος".
"Η εικόνα έχει αλλάξει από τον Μάιο καθώς φέτος είχε προηγηθεί και το πολύμηνο πάγωμα της αγοράς εξαιτίας της εκκρεμότητας με τη φορολόγηση των ακινήτων" προσθέτει".