Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Eπαναστοχοποιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με την εξαίρεση της ένταξης του ΕΝΦΙΑ στις δόσεις.



Με την εξαίρεση των οφειλών του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, επαναστοχοποιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, υποστηρίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στρ. Παραδιάς

Η εξαίρεση της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων εγείρει την αγανάκτηση των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι «αποτελούν τον συνήθη στόχο της κυβέρνησης για την κάλυψη δημοσιονομικού κενού», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους Στράτος Παραδιάς.

Η συνεχής στοχοποίηση των ιδιοκτητών ακινήτων, τόνισε και η μη διευκόλυνση των υψηλοοφειλετών (άνω των 15.000 ευρώ) των οποίων τα ακίνητα δεν προσκομίζουν έσοδα, στο τέλος θα τους αναγκάσει να σηκώσουν τα χέρια ψηλά εγκαταλείποντας τις όποιες προσπάθειες καταβολής των φόρων τους, με καταστροφικά για όλους αποτελέσματα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) χαρακτηρίζει ευνοϊκή τη ρύθμιση στο σύνολό της αν και προσθέτει ότι με την τροπή του θέματος, είναι πασιφανές πως τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που παρατηρείται ένα δημοσιονομικό κενό, στο τέλος καλούνται να το πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. «Αυτό το έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά και με τον φόρο ακίνητης περιουσίας παλαιότερα και με το «χαράτσι» της ΔΕΗ από το 2011 και με τον ΕΝΦΙΑ. Αν είναι λοιπόν να υπάρξει μια ρύθμιση η οποία να είναι τόσο πολύ ευνοϊκή που να δημιουργήσει ένα τεράστιο δημοσιονομικό κενό και να κληθούμε πάλι εμείς να πληρώσουμε με αιματηρό τρόπο πλέον, ε! λοιπόν να μένει το βύσσινο…».