Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ανοιξε η εφαρμογή στο Taxis για τις διορθώσεις στο Ε9.



Το "Ανοιγμα" Εφαρμογών Ο.Π.Σ. Περιουσιολογίου (Δ.ΗΛΕ.Δ / Γ.Γ.Δ.Ε.) γνωστοποιεί από την ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων. Όπως αναφέρει άνοιξαν οι Τροποποιητικές Δηλώσεις Εν.Φ.Ι.Α. έτους 2014 και Αρχικές Δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2014 για φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι Αρχικές Δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 ετών 2011 έως και 2013 για φυσικά και νομικά πρόσωπα και οι Αρχικές και Τροποποιητικές Δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2010 για φυσικά πρόσωπα.

Κανονικά η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις θα έπρεπε να παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου έχει ζητήσει ήδη από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παραταθεί ο χρόνος υποβολής των διορθωτικών δηλώσεων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε σχετική ημερίδα ενημέρωσης για το Ε9, που έγινε την Τετάρτη από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες των φοροτεχνικών.

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε αναλυτική εγκύκλιο 32 σελίδων με οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση του εντύπου Ε9, κωδικό προς κωδικό την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.