Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ευκαιρίες για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα βλέπει η Handelsblatt.



"Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα", είναι ο τίτλος άρθρου στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, όπου μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για την αύξηση των ξένων επενδύσεων σε εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα.

Το άρθρο ξεκινάει με την περίπτωση ενός Γερμανού συνταξιούχου, ο οποίος αγόρασε πριν από δυο μήνες ένα μικρό εξοχικό στο Σούνιο, πληρώνοντας μόλις 98.000 ευρώ για μια κατοικία 85 τ.μ. καθώς ο "Έλληνας προκάτοχος του χρειαζόταν επειγόντως χρήματα".

Σήμερα, η Ελλάδα όπως σημειώνεται, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο καθώς παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών καθώς μόνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο ήρθαν στη χώρα 15,3 εκατομμύρια επισκέπτες. Όπως φαίνεται σε όλο και περισσότερους αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα, που αποφασίζουν να ψάξουν για ένα εξοχικό..

Τέλος, η Handelsblatt επισημαίνει ότι όποιος επενδύσει σήμερα σε ακίνητα στην Ελλάδα, μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σε σχετικά χαμηλή τιμή. Τα επόμενα χρόνια, όμως, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.