Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Μήπως ήρθε η ώρα για …φοιτητικές επενδύσεις;



Η αγορά της κατοικίας μπορεί να έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα αλλά αυτό δεν απασχολεί καθόλου μα καθόλου όσους βρίσκονται με μετρητά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν στο προσεχές μέλλον. Η αγορά ενός ακινήτου παραμένει μία καλή επένδυση αν η τιμή αγοράς είναι σωστή. Έτσι, ειδικά αυτή την περίοδο υπάρχουν ευκαιρίες που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί. Η αγορά για ενοικίαση δεν είναι από τα …δημοφιλή σπορ στην Ελλάδα και συνήθως όσοι ασχολούνται με το «σπορ» είτε έχουν τυχαία κληρονομήσει πολλά ακίνητα, είτε είναι επενδυτές. Από την άλλη πλευρά, αν διαθέτετε 80-120.000 ευρώ και δεν έχετε κάποια καλύτερη ιδέα επένδυσης, η αγορά ενός μικρού διαμερίσματος για ενοικίαση σε φοιτητές, μπορεί να αποδειχθεί έξυπνη κίνηση. Για την επιτυχία όμως του εγχειρήματος, υπάρχουν μερικές βασικές κατευθυντήριες γραμμές
Αγοράστε σε συνοικία που μένουν φοιτητές
Οι νεαροί ή οι νεαρές που θα ενοικιάσετε το διαμέρισμα θα θέλουν να μένουν κοντά στους συμφοιτητές τους. Περιοχές όπως οι Αμπελόκηποι, ο Βύρωνας, το Παγκράτι και του Ζωγράφου, αλλά και οι πέριξ αυτών, αποτελούν καλό ορμητήριο για τους φοιτητές λόγω της γειτνίασης με τις πανεπιστημιακέ σχολές και την εξασφαλισμένη βραδυνή ζωή. Οι Αμπελόκηποι είναι η φθηνότερη επιλογή γιατί δεν είναι προφανής και δεν έχει το premium του Ζωγράφου. Αν βρείτε φθηνό διαμέρισμα κοντά σε μετρό, προτιμήστε το!
Εξοπλίστε με στόχο την αντοχή
Ενοικιάζοντας ένα επιπλωμένο σπίτι, κάτι που αρέσει στους φοιτητές και ιδιαίτερα στους γονείς τους –που δεν θα πληρώσουν έξτρα- μην κάνετε τσιγγουνιές. Τα φθηνά έπιπλα μπορεί να αγοράζονται εύκολα, αλλά χαλάνε και εύκολα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάζετε όλο το σπίτι όταν αλλάζει και ο νοικάρης. Είναι προτιμότερο να βρείτε καλύτερης ποιότητας μεταχειρισμένα έπιπλα και με μία μικρή επισκευή να είστε σίγουροι ότι θα αντέξουν για πολύ καιρό ακόμα στην σκληρή χρήση που θα κάνουν οι νεαροί νοικάρηδες.
Διακοσμήστε σκεπτόμενοι τη νεολαία
Όταν ψωνίσετε για τα αξεσουάρ που θα βάλετε στο σπίτι μην αγοράσετε αυτά που σας αρέσουν για το δικό σας σπίτι. Τα γούστα της νεολαίας είναι σίγουρα διαφορετικά. Στα περιοδικά για σπίτι θα βρείτε πολλές ιδέες και θα διαμορφώσετε προσωπική άποψη για το είναι απαραίτητο σε ένα νεανικό σπίτι. Έτσι θα κερδίσετε τον υποψήφιο ενοικιαστή που μόλις αντικρύσει το trendy διαμέρισμά σας δεν θα μπορεί νά αντισταθεί!
Πηγή www.isotimia.gr