Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η κρίση έκοψε ένα... δωμάτιο από τις αγορές σπιτιών.



Σπίτια μέχρι €100.000 , από δεύτερο χέρι και από 50 έως 80 τ.μ. Αυτά είναι τα... στάνταρντ που βάζουν οι υποψήφιοι αγοραστές κατοικιών που επισκέπτονται τα μεσιτικά γραφεία και ζητούν πληροφορίες. Τα αιτήματά τους έχουν αλλάξει δραματικά λόγω της κρίσης και είναι χαρακτηριστικό ότι νοικοκυριά που πέρυσι ζητούσαν τριάρια μέχρι 100 τ.μ. σήμερα "κόβουν" ένα δωμάτιο προκειμένου να περιορίσουν το κόστος αγοράς. Πληροφορίες από τα μεσιτικά γραφεία αναφέρουν ότι έχει αυξηθεί κάπως το ενδιαφέρον από ανθρώπους που έχουν κάποια χρήματα στην άκρη και φοβούνται μήπως καταρρεύσει η οικονομία.
Αναζητούν λοιπόν ασφαλές καταφύγιο και είναι πρόθυμοι να αγοράσουν κάποιο ακίνητο, αρκεί να μην έχει αυτό τιμή πάνω από €100.000και να μην μπλέξουν με τις τράπεζες και τα επιτόκια που αυξάνονται συνεχώς. Παράλληλα, σπεύδουν να κάνουν αγορές σε περιοχές όπου η ψαλίδα αντικειμενικών - εμπορικών είναι μεγάλη και θα υπάρξει από τον Ιούλιο μεγάλη αναπροσαρμογή.
Το κέρδος που θα έχουν από τους λιγότερους φόρους, τις μεσιτικές αμοιβές, τους συμβολαιογράφους και τους δικηγόρους εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνει και να ξεπερνά τα €5.000, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τέτοιες αγορές. Σύμφωνα με τους μεσίτες, και το 2011 η αγορά θα κινηθεί με παλαιά ακίνητα όπου εκτιμάται ότι θα "κλέψουν" το 80% των τελικών αγοραπωλησιών
Πηγή www.ered.gr