Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Γεμάτη δυσκολίες η αξιοποίηση των ακινήτων.



Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος... Κάπως έτσι περιγράφουν οι σύμβουλοι που έριξαν μία πρώτη ματιά στα ακίνητα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου προς αξοποίηση και κυριολεκτικά ''χάθηκαν'' στη βάση δεδομένων. Πόσα ήταν τα ακίνητα που τέθηκαν στη διάθεση της κοινοπραξίας του συμβούλου της ΚΕΔ προκειμένου να επιλεγούν τα πρώτα 20 ακίνητα προς αξιοποίηση, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα; Μόλις... 5.000!
Η κοινοπραξία των Εθνική Τράπεζα, Savills, Planet, CSF εξέτασε τα εν λόγω ακίνητα από τη μεγάλη ''δεξαμενή'' των 71.000 ακινήτων της ΚΕΔ, τα οποία μάλιστα ήταν και τα πιο ''έτοιμα'', τα πιο ελκυστικά και τα πιο τουριστικά. Ωστόσο ακόμη και αυτά τα 5.000 ακίνητα παρουσιάζουν ουκ ολίγα νομικά προβλήματα εξ' ού και ήταν δύσκολη η επιλογή των πρώτων 20 προς αξιοποίηση.
Από τα 20 μάλιστα που έχουν επιλεγεί ακόμη και αυτά έχουν προβλήματα όπως π.χ. το ακίνητο στη Λίνδο της Ρόδου που έχει κάποια δασικά θέματα... , ενώ άλλα απαιτούν και συμπληρωματικά έργα για να υλοποιηθούν όπως για παράδειγμα το ακίνητο του Λαυρίου, για την αξιοποίηση του οποίου θα πρέπει να υλοποιηθούν έργα στο λιμάνι ώστε να αναβαθμισθεί και το ακίνητο.
Πηγή www.ered.gr