Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Τι σχεδιάζουν για την τουριστική κατοικία.



Στην τελική ευθεία βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τα σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα που θα περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες και άλλες εγκαταστάσεις, ενώ την ίδια στιγμή προετοιμάζονται και αλλαγές στη λειτουργία των ΠΟΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό νομοσχέδιο σύντομα αναμένεται να για διαβούλευση με τους φορείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα με τουριστικές κατοικίες, θα μπορούν να αναπτύσσονται σε εκτάσεις τουλάχιστον 150 στρεμμάτων, σε συνδυασμό με ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων, σε ποσοστό έως 35% της συνολικά δομούμενης επιφάνειας.
Σε ότι αφορά τα condo hotels, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επενδύσεις αυτές θα μπορούν να αναπτύσσονται σε εκτάσεις τουλάχιστον 100 στρεμμάτων και πάλι έως το 35% της δόμησης.
Σχετικά με τις επενδύσεις σε ΠΟΤΑ η ελάχιστη απαιτούμενη έκταση θα περιορίζεται στα 300 στρέμματα από 800 που ισχύει σήμερα, είτε πρόκειται για εκτάσεις του Δημοσίου, είτε για ιδιωτικές, ενώ οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης, οι προβλεπόμενες εγκαταστάσεις, οι φορείς ίδρυσης και εκμετάλλευσης των ΠΟΤΑ θα ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση.
Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο σχεδιάζει την απόσυρση παλαιών τουριστικών καταλυμάτων, άνω της 20εταίας, με αλλαγή χρήσης προβλέποντας την μερική ή ολική κατεδάφιση παλαιών τουριστικών καταλυμάτων με κίνητρο τη δημιουργία τουριστικής κατοικίας με τον μισό συντελεστή δόμησης και με όρο να συνοδεύονται από μία τουλάχιστον εγκατάσταση ειδικής τουριστικής υποδομής
Πηγή www.ered.gr