Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Τελευταία ευκαιρία για το Ε9.



Τελευταία ευκαιρία έχουν οι φορολογούμενοι για να δηλώσουν τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους που έγιναν εντός του 2013 καθώς χθες το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για τις δηλώσεις ακινήτων Ε9 έως και τις 14 Ιουλίου.

Στη συνέχεια με βάση το Ε9 σχεδιάζεται να εκδοθούν και τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, του ΕΝΦΙΑ, τα οποία βασίζονται στα ακίνητα που εμφανίζονται βάσει των δηλώσεων Ε9 να ανήκουν στους φορολογούμενους.

Αξίζει να αναφερθεί, πως αν και παρατάθηκε η υποβολή του Ε9, δεν έχει αλλάξει, για την ώρα τουλάχιστον το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι υποχρεωμένοι, με βάση τη φορολογική νομοθεσία να υποβάλλουν Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακής τους κατάσταση εντός του 2013, έχουν τακτοποιημένα ή νομιμοποιημένα αυθαίρετα ή ημιυπαίθριους χώρους, έχουν κενά ημιτελή ακίνητα, έχουν ακίνητα που απαλλάσσονται του φόρου ή για τα οποία προβλέπεται μείωση φόρου.