Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ - Σοκ στην κτηματαγορά: «Κοράκια» αγοράζουν κοψοχρονιά σπίτια και καταστήματα.
Σκάνδαλα στην αγορά ακινήτων απειλούν την περιουσία των πολιτών που αναζητούν διεξόδους στην κρίση πουλώντας διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική αξία.

Η οικονομική δυσπραγία έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες να βγάζουν στην κυριολεξία στο σφυρί τα ακίνητά τους με αποτέλεσμα στην κτηματαγορά να έχουν δημιουργηθεί κυκλώματα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη κατάσταση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λειτουργούν κυκλώματα παραμεσιτείας που εκπροσωπούν ανθρώπους οι οποίοι έχουν ρευστό και επιχειρούν να αγοράσουν «κοψοχρονιά» την περιουσία των πολιτών εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αγγελίες οι οποίες αναφέρουν ότι παρέχεται άμεσα ρευστό σε όσους ιδιοκτήτες δεχθούν να πουλήσουν ακίνητα κάτω από την αντικειμενική τους αξία, χωρίς καμιά σοβαρή εκτίμηση και με μοναδικό ζημιωμένο τον πωλητή. Οι «παραμεσίτες» υπόσχονται ότι θα πάρουν τα ακίνητα των πωλητών και θα κλείσουν τη συμφωνία χωρίς καμιά καθυστέρηση και με μετρητά, προσφέροντας ωστόσο πολύ χαμηλά τιμήματα. Αποφεύγουν να χρησιμοποιούν επαγγελματίες μεσίτες και εκτιμητές που είναι σε θέση να εκτιμήσουν την αξία των ακινήτων κι έτσι εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες των πωλητών.

Το κύκλωμα που «τρώει» τα ακίνητα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές υπόσχεται επίσης σίγουρους πελάτες από το εξωτερικό και μάλιστα έχει προσεγγίσει ιδιοκτήτες εξοχικών ζητώντας τους να τα αγοράσουν για λογαριασμό ξένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «κοράκια» που έχουν πέσει πάνω στην χειμαζόμενη κτηματαγορά έχουν πετύχει ήδη κάποιες αγοραπωλησίες που είναι μεν νόμιμες, ωστόσο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία.