Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ Λιγότερο φόρο ακινήτων θα πληρώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων.




Λιγότερο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αναμένεται να πληρώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι δε μπορούν να υπολογίσουν την αξία της περιουσίας τους καθώς βρίσκονται εκτός του συστήματος αντικειμενικών αξιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο θα φέρει στη Βουλή τροποποιήσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση οικοπέδων που βρίσκονται σε κωμοπόλεις, μικρά χωριά και οικισμούς και των οποίων ο υπολογισμός της αξίας τους είναι πολύ δύσκολος εάν όχι αδύνατος.
Τα οικόπεδα αυτά προκειμένου να μην υπάρξει άδικη υπερφορολόγηση θα φορολογηθούν με τον κατώτερο συντελεστή, θα υπάρξει δηλαδή μεγάλη μείωση της φορολόγησης για τους ιδιοκτήτες.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τα οικόπεδα για τα οποία για τον υπολογισμό της αξίας τους χρειάζεται βεβαίωση της πολεοδομίας.

Εκτός από τους ευνοημένους οικοπεδούχους στην επαρχία «τυχεροί» θα είναι και πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται εντός μεγάλων αστικών κέντρων όπως ο Δήμος της Αθήνας οι οι Δήμοι Περιστερίου, Ταύρου, Ρέντη, Κηφισιάς, αλλά και σε Δήμους όπως τα Σπάτα, τα Τρίκαλα, η Πρέβεζα ή η Ξάνθη.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μια τρίτη κατηγορία οικοπέδων που θα φορολογηθεί με τον χαμηλότερο συντελεστή είναι εκείνα τα οποία το υπουργείο δεν μπορεί να... εντοπίσει στους χάρτες που διαθέτει.