Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Εισαγγελέας: Να κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα που "φυτρώνουν" σε καμμένες εκτάσεις.



Εισαγγελική παραγγελία, προς τα Δασαρχεία Πεντέλης, Πάρνηθας, Μεγάρων, Λαυρίου, Αιγάλεω και Καπανδριτίου, απέστειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννης Σακελλάκος προκειμένου να περιφρουρούν αλλά και να προστατεύουν τις καμμένες δασικές εκτάσεις από επίδοξους καταπατητές.
Ο κ. Σακελλάκος, ζητεί οι παραβάτες να συλλαμβάνονται, ενώ καλεί τα δασαρχεία να αποστέλλουν το α' πενθήμερο κάθε μήνα καταστάσεις με τις περαιωθείσες σχετικές υποθέσεις στους προϊσταμένους των οικείων Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών.
Αναλυτικότερα, η παραγγελία προς τα δασαρχεία, ζητεί:
- να εποπτεύουν και να επιτηρούν αδιαλείπτως τις καμένες δημόσιες ή ιδιωτικές εκτάσεις και τα δάση και ιδιαιτέρως όσες έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες. Σε περίπτωση που αντιληφθούν έναρξη κατασκευής κτίσματος ή πάσης φύσεως αλλη εργασία όπως π.χ. φύτευση δένδρων οφείλουν μόνοι τους ή σε συνεργασία με τις αλλες αρχές ( πχ. νομαρχίες) οι οποίες είναι υπόχρεες να προβαίνουν άμεσα στην καταστροφή των αυθαίρετων κτισμάτων.
- να συλλαμβάνουν και να παραπέμπουν τους υπαίτιους στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και να κατάσχουν μηχανήματα και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή κτισμάτων.
-να ενημερώνουν τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης και τον εισαγγελέα Περιβάλλοντος κ. Επαμεινώνδα Βρακατσέλη ζητώντας εν ανάγκη την συνδρομή τους.
www.buildnet.gr