Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Οι οίκοι ανοχής κρατούν τα νοίκια στο Κέντρο.


Πάνω από 350 εκτιμά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τους οίκους ανοχής στην περιοχή της Αθήνας, εκ των οποίων μόνο 4 λειτουργούν με άδεια. Ο μεγάλος αυτός αριθμός είναι και ο λόγος που οι τιμές ενοικίων στις παρακμιακές περιοχές της πόλης παραμένουν υψηλές, και διαστρεβλώνουν τις αξίες γης στο κέντρο.
Αποκαλυπτικό των διαστάσεων του φαινομένου της λειτουργίας παράνομων οίκων ανοχής είναι έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή και αναφέρει «πως ο ακριβής αριθμός οίκων ανοχής στην περιοχή της Αθήνας δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των συχνών μεταβολών, καθώς άλλοι σφραγίζονται, άλλοι μεταστεγάζονται ή κλείνουν. Ωστόσο υπολογίζεται ότι λειτουργούν συνολικά πάνω από 350 οίκοι ανοχής, με αριθμό συνεχώς μεταβαλλόμενο, εκ των οποίων μόνο 4 λειτουργούν με άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης».

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, ο υπουργός ενημερώνει ότι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής, καθώς και σε πιθανά μέρη διάπραξης των αδικημάτων περί εκδιδόμενων προσώπων. Ο κ. Δένδιας ενημερώνει, επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ διενεργούν ελέγχους και αναπτύσσουν επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή του Μεταξουργείου, στις οδούς Φυλής, Λιοσίων και στις καθέτους αυτών, όπου υφίστανται και λειτουργούν οίκοι ανοχής.

Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι στις περιπτώσεις που οι παραβάσεις αφορούν αλλοδαπές εκδιδόμενες δρομολογείται κατά προτεραιότητα η απέλασή τους ενώ υπάρχει και συνεργασία της αστυνομίας με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το τελευταίο τρίμηνο, οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 16 οροθετικών γυναικών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση.
www.ered.gr