Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νέα ήθη στις οικοδομές: "κλειδωμένος" προυπολογισμός χωρίς υπερβάσεις.

Νέα ήθη καταγράφονται πλέον σε όσουν θέλουν να κτίσουν σπίτι. Η νέα τάση θέλει λοιπόν τους υποψήφιους πελάτες να μη ρωτάνε το κόστος ενός σπιτιού, αλλά να προτείνουν συγκεκριμένο ποσό χρημάτων για την κατασκευή του.
Αυτό αναφέρει η Εφημερίδα "Κέρδος". Η απαίτηση αυτή των κατασκευαστών συνδυάζεται πλέον με κλειδωμένο προϋπολογισμό έργου χωρίς καμία υπέρβαση, σχεδιασμό κτιρίου χαμηλής ενεργιακής κατανάλωσης, αλλά και την εγγύηση κατασκευής ως αναπόσπαστο μέρος κάθε συμβολαίου, προκειμένου ο αγοραστής να απαλλάσσεται από οποιοδήποτε άγχος καλής λειτουργίας του οικήματος.
Ο κ. Νίκος Μπατιστάτος, γενικός διευθυντής της κατασκευαστικής κατοικιών batistatos.gr, σημειώνει ότι "To τσουνάμι της κρίσης στην οικοδομή ίσως και να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα του χώρου των κατασκευαστών από τους κάθε λογής επιτήδειους που απλά δηλώνουν ειδικοί στον χώρο των κατασκευών" .
Επισήμαινει επίσης πως: "Συγχρόνως με τη μείωση του κόστους αγοράς των οικοπέδων και την κατασκευή κυρίως ιδιόκτητων μονοκατοικιών, χωρίς το βάρος από υπέρμετρα επιχειρηματικά εργολαβικά οφέλη, η πρόθεση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών αποτελεί στοιχείο των εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεων, προκειμένου να υπάρξει η βέλτιστη σχέση ποιότητας/τιμής της ιδιόκτητης μονοκατοικίας". Πηγή www.buildnet.gr