Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ- Έρχεται νέο χαράτσι 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων.


Σε νέο χαράτσι 150 ευρώ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις οδηγεί η πίεση της τρόικας για περισσότερα φορολογικά έσοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Οικονομικών, τα σενάρια για την επιβολή «κεφαλικού φόρου» σε ελεύθερους επαγγελματίες και ακίνητα.

«Έχουν συζητηθεί, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα σενάρια αυτά εντάσσονται στη γενικότερη φορολογική μεταρρύθμιση και την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2 δις. ευρώ, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο που υπεγράφη τον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι, οι παράγοντες του υπουργείου και η τρόικα «στοχοποιούν» ως κύριους υπόπτους για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φορολογούμενους με εισόδημα από ακίνητα, τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και εκείνους με αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατʼ επάγγελμα αγρότες. Η συγκεκριμένη ομάδα φορολογουμένων θα αποτελέσει και τη βασική πηγή για την προαναφερθείσα αύξηση των φορολογικών εσόδων.
www.imerisia.gr