Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

31.000 ένοικοι στο υψηλότερο κτίριο του κόσμου.




Έπειτα από καθυστερήσεις μηνών εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων, οι διαδικασίες ανέγερσης των εγκαταστάσεων του παλίμψηστου Sky City αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.
Με ύψος 838 μέτρων, δέκα μέτρα περισσότερα δηλαδή από το Burj Khalifa στο Ντουμπάι που αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο υψηλό κτήριο επί γης, η «Πόλη του Ουρανού» θα στεγάσει 31.000 ανθρώπους σε 220 ορόφους. Χάρη στην «πράσινη» λογική που επιλέχθηκε για την κατασκευή του Sky City, το κόστος είναι σχεδόν το μισό από τον τωρινό κάτοχο του τίτλου «υψηλότερο κτήριο του κόσμου».

Κι ενώ το Burj Khalifa στο Ντουμπάι χρειάστηκε εξήντα μήνες για να ολοκληρωθεί, το Sky City αναμένεται να δοθεί προς χρήση σε μόλις επτά. Το 83% του εμβαδού του νέου γίγαντα προορίζεται για οικιστική χρήση και μόλις 3% θα χρησιμοποιηθεί ως χώροι γραφείων. Ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο και ένα σχολείο περιλαμβάνονται, επίσης, σε εκείνα που θα ενυπάρχουν επίσης στο σύμπαν του Sky City, το οποίο θα βρίσκεται κοντά στην πόλη Τσάνγκσα.

H ανάπτυξη του Sky City θα γίνει από την Broad Sustainable Building, εταιρεία που ειδικεύεται στην ανέγερση ανθεκτικών κτιρίων σε μικρό χρονικό διάστημα με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει στην Κίνα 20 κτίρια και η αρχική της εισήγηση για το Sky Line ήταν να έχει ύψος 666 μέτρων. Ομως, οι κινεζικές αρχές "απαίτησαν" να κατασκευαστεί το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσουν την ισχύ της αναπτυσσόμενης Κίνας...