Το θέμα της αναστολής απαγόρευσης των πλειστηριασμών ακινήτων, δεν ετέθη από τους δανειστές κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με την τρόικα, ωστόσο σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου που επικαλείται η express.gr "θα συζητηθεί από το Σεπτέμβριο και μετά".
Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, "βούληση της κυβέρνησης είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια για κοινωνική ευαισθησία". Πάντως κατά τη κατά τη χθεσινή συνάντηση, απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν (στη θέση του συμμετείχε ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα).
Στη συνάντηση, συζητήθηκε η ρύθμιση για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, η οποία ψηφίστηκε προχθές από τη Βουλή.
Την ίδια ώρα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) εμφανίζεται αντίθετος στην πρόθεση της κυβέρνησης να άρει την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην πλήρη εξαθλίωση, στην απόλυτη καταστροφή ή ακόμα και στην αυτοκτονία.
Όπως αναφέρει σε σχετική "Οι τράπεζες αφέθηκαν επί σειρά δεκαετιών να καταρτίζουν μόνες τους, κατά τρόπο απολύτως αν(εξ)έλεγκτο, τις δανειακές συμβάσεις με τους πολίτες, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη ή την άγνοια των τελευταίων και χρησιμοποιώντας "ψιλά γράμματα" προς το σκοπό της υπερχρέωσής τους".
Προσθέτει επίσης ότι "Οι εγκάθετοι των τραπεζών στην κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι καταδικάζοντας τους πολίτες στην έσχατη ένδεια, αφενός δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής εξέγερσης -από την οποία δεν θα γλιτώσουν ούτε οι ίδιοι ούτε τα συμφέροντα που εκπροσωπούν- και αφετέρου ενθαρρύνουν την άνοδο των άκρων του πολιτικού συστήματος, ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τον συνταγματικό μας πολιτισμό".
Τέλος ο Σύλλογος καλεί όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να αντιταχθούν από κοινού -με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο- "στα εν λόγω σχέδια της πολιτικής εξουσίας".