Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών: "Οι τράπεζες δεν θέλουν να μαζέψουν σπίτια και αυτοκίνητα"



"Το θέμα των πλειστηριασμών άνοιξε και έκλεισε από τον υπουργό και εγώ δεν παίρνω θέση. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πίεση από τις τράπεζες για αναστολή του παγώματος των πλειστηριασμών. Οι τράπεζες δεν θέλουν να μαζέψουν σπίτια και αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει πίεση από την πλευρά των τραπεζών και κατά τα άλλα δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση".
Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), Χρήστος Γκόρτζος, μιλώντας στην συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής που συνεδριάζει για το νομοσχέδιο για την ευνοϊκή μεταχείριση δανειοληπτών με ενήμερα δάνεια.
Παράλλληλα, πρόσθεσε πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιθυμούν να καταργηθούν οι προσωρινές διαταγές υπέρ των δανειοληπτών που είχαν εισαχθεί με το νόμο Κατσέλη. Τι είπε; "Εμείς θα θέλαμε αυτή η διάταξη να καταργηθεί. Αυτή η διάταξη είναι μια διαδικασία δικαστική η οποία είναι εξαιρετικά πρόχειρη και εξαιρετικά έωλη. Επομένως η πρόχειρη αυτή διαδικασία προκαταλαμβάνει την τελική δικαστική απόφαση και θα θέλαμε να εξαλειφθεί".