Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις ακινήτων από τις τράπεζες.



Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις ακινήτων από τις τράπεζες λόγω καθυστερούμενων ωφειλών σύμφωνα με δημοσίευμα της Νέας Κρήτης. Στο στόχαστρο των τραπεζών μπαίνουν όλοι χωρίς καμία εξαίρεση, ακόμη και οι μεγάλες επιχειρήσεις που, ενώ κάποτε μεσουρανούσαν, τώρα οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος που εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις των δανείων και των υπόλοιπων λογαριασμών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, τράπεζα προχωράει στο ξεπούλημα κυριολεκτικά της ακίνητης περιουσία μεγάλης τουριστικής επιχείρησης, παρά το ότι η πραγματική αξία της είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το ποσό που οφείλεται στην τράπεζα και για το οποίο γίνεται ο πλειστηριασμός.
Η κατάσταση, μάλιστα, είναι πολύ σοβαρή, καθώς όχι ένα, όχι δύο, αλλά 37 ακίνητα στην περιοχή του Λιμένα Χερσονήσου αναμένεται να βγουν στο "σφυρί", σε πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί ποσό 3.744.347 ευρώ, το οποίο οφείλεται στην τράπεζα.
Πηγή www.ered.gr