Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αυθαίρετα: μειώνεται το ενδιαφέρον τακτοποίησης.



Μειωμένο είναι το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών αυθαιρέτων για υπαγωγή των κτισμάτων στη σχετική ρύθμιση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τις41.000 περίπου αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, για μόλις 10.000 έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τακτοποίησης.
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Σπίρτζης, εξήγησε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πληροφορηθούν το ποσό που πρέπει να καταβάλουν, «οπισθοχωρούν».
Ωστόσο, έχουν καταθέσει την σχετική αίτηση, πληρώνοντας και το προβλεπόμενο παράβολο, ώστε να μπορούν να ισχυριστούν ότι ξεκίνησαν την διαδικασία τακτοποίησης, αλλά λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, αδυνατούν να την ολοκληρώσουν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να διευκολυνθεί η υπαγωγή στη ρύθμιση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού ιδιοκτητών αυθαιρέτων.
Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίζονται αρκετά στελέχη του ΥΠΕΚΑ, ενώ είναι πιθανό τις προσεχείς ημέρες να ξεκινήσει νέος κύκλος συζητήσεων για το θέμα της μειωμένης υπαγωγής στη ρύθμιση.
econews.gr