Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Τελείωνουν οι ημιυπαίθριοι, παίρνουν παράταση τα αυθαίρετα.



Με μία ενημερωτική καμπάνια που θα τρέξει στη τηλεόραση και στο ραδιόφωνο τις επόμενες μέρες, θα προσπαθήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, να προσελκύσει τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις αυθαιρεσίες τους.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. 'Οσον αφορά, την ανταπόκριση του κόσμου για την υπαγωγή στη ρύθμιση, ο υπουργός ανέφερε ότι παρακολουθούνε σε καθημερινή βάση τα δεδομένα και δίνουνε συνέχεια νέες διευκρινίσεις για να διευκολύνουνε τους πολίτες. "Η ανταπόκριση, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, είναι μεγαλύτερη αν τη συγκρίνει κάποιος με την ανταπόκριση σε ένα ανάλογο χρονικό διάστημα για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων... Ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα δούμε αν θα χρειαστεί να κάνουμε περεταίρω κινήσεις" τόνισε.
Σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τους ημιυπαίθριους και για αυθαίρετα, σημείωσε ότι η ρύθμιση των ημιυπαίθριων έχει καταληκτική ημερομηνία και αυτό δεν θα αλλάξει αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της παράτασης για τα αυθαίρετα, το οποίο σημείωσε θα το δει το υπουργείο σε σχέση με την ανταπόκριση του κόσμου τις επόμενες ημέρες. Το γεγονός της παράτασης για τα αυθαίρετα, θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο καθώς ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια και σε δυο εβδομάδες, λήγει η ημερομηνία, μέσα στην οποία πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα.
Πηγή www.buildnet.gr