Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Εξαιρέσεις στο χαράτσι των ακινήτων, σχεδιάζει η κυβέρνηση.



Παράθυρο για να υπάρξουν εξαιρέσεις στην καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, άφησε το υπουργείο Οικονομικών το οποίο εξετάζει διάφορα σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να μην πληρώσουν το χαράτσι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, το αντάρτικο δημάρχων και πολιτών και ο φόβος μήπως υπάρξει μαζικό κίνημα «Δεν πληρώνω» τους λογαριασμούς, ανάγκασε το υπουργείο να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Ετσι, σχεδιάζονται να θεσπιστούν ορισμένα κριτήρια που αν τα πληρούν οι ιδιοκτήτες δε θα καταβάλουν το χαράτσι. Μια πρόταση που είχε κατατεθεί από 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι να μην ισχύσει το τέλος για όσους έχουν εισοδήματα κάτω από 30.000 ευρώ (οικογενειακό) και το ακίνητο δεν ξεπερνά τα 80 τ.μ.
Το υπουργείο επίσης, ανακοίνωσε ότι για το 2012 η πληρωμή του φόρου δε θα γίνει σε δύο δόσεις, αλλά σε περισσότερες, ίσως 5 ή 6 μέσα στο χρόνο μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Για την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας ανέφερε ότι θα εκδοθεί απόφαση από το Νομικό Συμβούλιο που θα ξεκαθαρίζει την κατάσταση ενώ απείλησε με πειθαρχικές διώξεις τους αντάρτες δημάρχους που ξεσηκώνουν τους πολίτες.
Πηγή www.ered.gr