Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ξένοι αγοραστές αναζητούν το τέλειο σπίτι στην Ελλάδα.

Έλληνες της ομογένειας αλλά και αλλοδαποί κυνηγούν το τέλειο σπίτι στην Ελλάδα στην εκπομπή Hellenic Home Hunting, την οποία εμπνεύστηκε και προωθεί στη χώρα μας και στο εξωτερικό ο ελληνοαμερικανός, Γιώργος Στρουμπούλης.
Το καλό πρόσωπο και τα θέλγητρά της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε ακίνητα και την αγορά παραθεριστικής κατοικίας φιλοδοξεί να αναδείξει στο εξωτερικό μια πρωτότυπη τηλεοπτική εκπομπή την οποία εμπνεύστηκε ο ελληνοαμερικανός Γιώργος Στρουμπούλης. Το Hellenic Home Hunting, η ελληνική απάντηση στα σατιρικά βίντεο και το προκλητικό βρετανικό reality Go Greek for a Week επιδιώκεται να αρχίσει να προβάλλεται στην Ελλάδα αλλά και χώρες του εξωτερικού εντός του 2012.Η εκπομπή Hellenic Home Hunting θα είναι μια ημίωρη εκπομπή τύπου ντοκιμαντέρ, στην οποία υποψήφιοι αγοραστές από το εξωτερικό κυνηγούν το τέλειο νέο σπίτι στην Ελλάδα. Ο κ.Στρουμπούλης, ιδιοκτήτης της online πύλης αναζήτησης για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και την ΚύπροGreekPropertyExchange.com εμπνεύστηκε την ιδέα για το Hellenic Home Hunting από την ανάγκη καλύτερης προβολής της ελληνικής αγοράς ακινήτων αλλά και όλης της διαδικασίας αναζήτησης και απόκτησης ενός ακινήτου συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων που πολλές φορές παρουσιάζονται.

Στο πρώτο επεισόδιο, που αποτελεί και τον πιλότο της εκπομπής ένα παντρεμένο ζευγάρι Ελληνοκαναδών από το Τορόντο ψάχνει να επενδύσει σε ένα σπίτι θερινών διακοπών. Γυρισμένο στην Στούπα της Μεσσηνίας ο Ανδρέας και η Μπέσσυ Πρωτόπαπα, ξεκίνησαν την αναζήτηση του σπιτιού των ονείρων τους στην διάρκεια του ψυχρού χειμώνα στο Τορόντο ψάχνοντας για διαθέσιμα ακίνητα και το κατάλληλο γραφείο κτηματαγορών χρησιμοποιώντας το GreekPropertyExchange.com.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο της εκπομπής έχει χρηματοδοτηθεί από την GreekPropertyExhange.com. Όπως τονίζει στη Voria.gr ο κ.Στρουμπούλης, ο ίδιος βρίσκεται σε επαφές με ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο για τη μετάδοση της εκπομπής στη χώρα μας μέσα στο 2012, ενώ αναζητά συνεργασία με πιθανούς χορηγούς. Παράλληλα, προσπαθεί να κλείσει συμφωνίες για την προβολή της εκπομπής στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

«Κατανοούμε πλήρως την δραματική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις από το ξεκίνημα αυτού του φιλόδοξου σχεδίου στην διάρκεια της κρίσης. Ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα πως τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να συνεισφέρουμε με κάθε δυνατό τρόπο για να ανακτήσει ξανά η Ελλάδα την φήμη της ως σταθερή και βιώσιμη χώρα για τουρισμό και επενδύσεις σε ακίνητα», επισημαίνει ο κ.Στρουμπούλης.

Ο ίδιος τονίζει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του GreekPropertyExchange.com, το οποίο προσελκύει επισκέπτες από περισσότερες από 120 χώρες, καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον από την ελληνική κοινότητα του εξωτερικού αλλά και αλλοδαπούς για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Εξάλλου, παρά την κρίση πολλοί επαγγελματίες του real estate συνεχίζουν τις δράσεις προβολής και τις προωθητικές ενέργειες και συνεργάζονται με το portal με στόχο να βρουν πιθανούς αγοραστές από όλον τον κόσμο.

«Βλέπουμε να υπάρχει ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Μ.Βρετανία. Εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον από τη ρωσική αγορά. Οι τιμές πώλησης έχουν πέσει έως και 40% σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας με τις περιοχές υψηλού τουριστικού προφίλ να παρουσιάζουν τις ίδιες ή ελάχιστα μειωμένες τιμές. Υπό αυτά τα δεδομένα, οι ξένοι αλλά και οι Έλληνες της διασποράς έχουν περισσότερες ευκαιρίες να επενδύσουν σε μίσθωση παραθεριστικής κατοικίας και συγκεκριμένα σε μονοκατοικίες με δυο-τρία υπνοδωμάτια και σε διαμερίσματα με δυο υπνοδωμάτια», επισημαίνει στη Voria.grΠηγή www.voria.gr