Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο.



Ξέρετε που βρίσκεται το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο; Όχι δεν βρίσκεται στην Αμερική, ούτε στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην Ασία και συγκεκριμένα στη Βομβάη της Ινδίας. Ανήκει σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και χαρακτηρίζεται ως το "Ταχ Μαχάλ" του 21ου αιώνα.
Και το κόστος του...1 δισ. δολάρια. Ανήκει, στον Mukesh Ambanin, που θεωρείται και ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας και ουσιαστικά πρόκειται για μια ολόκληρη "πολυκατοικία" 27 ορόφων συνολικής επιφάνειας 4.532 τ.μ.. Το "σπίτι" που ονομάζεται Antilia, διαθέτει κινηματογράφο (ένας ολόκληρος όροφος-ο ένατος- με ικανότητα εξυπηρέτησης 50 ατόμων), πολλές πισίνες, έναν χώρο λατρείας (στο ισόγειο), κέντρο υγείας, στούντιο γιόγκα, μπαρ, βιβλιοθήκη, 3 ορόφους με κρεμαστούς κήπους ακόμα και ελικοδρόμιο. Φήμες θέλουν να διαθέτει 600 άτομα προσωπικό, για την εξυπηρέτηση των ενοίκων. Και αν αναρωτιέστε πόσοι είναι αυτοί οι ένοικοι, η απάντηση είναι 6. Εκτός από τον ίδιο, στο σπίτι-πύργο, μένουν, η γυναίκα του, τα 3 παιδιά τους και η μητέρα του.

'Ενα από τα μπάνια του "σπιτιού"

Μόνο για parking, το κτίριο διαθέτει 6 ορόφους και έναν όροφο μόνο για την επισκευή αυτών των αυτοκινήτων, καθώς ο Mukesh Ambanin διαθέτει περίπου 168 αυτοκίνητα στη συλλογή του.

Το lobby με τα 9 ασανσερ

Ακόμα στο ισόγειο υπάρχουν 9 ασανσέρ για την εξυπηρέτηση των ενοίκων.

Η αίθουσα δεξιώσεων

Το "σπίτι", ύψους 173 μέτρων, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές του Vaastu, μίας ινδικής παράδοσης ανάλογης του κινεζικού φενγκ σούι.

Η γη, που κατασκευάστηκε το "σπίτι" αγοράστηκε από τον ινδό επιχειρηματία το 2002. Οι εργασίες κατασκευής του ξεκίνησαν το 2007 και ολοκληρώθηκαν το 2010.
Πηγή www.buildnet.gr